Veiligheid

Veiligheid op #1!

Jong&Out is alleen voor jongeren tot en met 18 jaar oud. We zorgen ervoor dat er geen leden worden toegelaten ouder dan 18 door middel van het controleren van de leeftijd op je paspoort/ID-kaart (of een soortgelijk document). 

Bij je aanmelding stuur je een foto van je ID-kaart/paspoort veilig op. Ons webteam kijkt alleen naar je naam, foto en geboortedatum, zodat je account geactiveerd kan worden. Plak de andere gegevens af en schrijf: 'Voor Jong&Out' op een post-it. Je foto wordt automatisch vernietigd en kunnen we niet meer terugvinden zodra je aanmelding is behandeld. 

Wil je meer weten over hoe we omgaan met je gegevens?

Tip: Gebruik deze richtlijnen van de overheid om veilig een foto te maken: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/identiteitsfraude/vraag-en-antwoord/fraude-voorkomen-met-kopie-id-bewijs

Veiligheid bij meetings

Jong&Out meetings worden georganiseerd door vrijwilligers van een lokale COC-lid vereniging (https://www.coc.nl). Tijdens de meetings zijn er altijd begeleiders aanwezig die in het bezit zijn van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag). Er is altijd een plek waar ouders bij elkaar kunnen komen.

Jong&Out webteam

Het vrijwillige Jong&Out webteam staat elke dag voor je klaar om je te helpen met vragen, opmerkingen. Je kan gemakkelijk een bericht op de app/website aan ons rapporteren door op de drie puntjes (...) te tikken bij een bericht en te kiezen voor: 'Dit bericht rapporteren'. We vertellen de persoon niet dat jij degene was die het bericht heeft gerapporteerd. 

Vertrouwenspersonen

COC Nederland heeft voor alle deelnemers, medewerkers en vrijwilligers vertrouwenspersonen die je hulp kunnen bieden als je iets vervelends hebt meegemaakt. Je kan meer informatie vinden over wanneer je bij de vertrouwenspersonen terecht kan op de website van COC Nederland.

Vragen?

Je kan ons altijd e-mailen op info@jongenout.nl of stuur ons een berichtje op Instagram (@jongenout).

Je kan ook COC Nederland tijdens kantooruren bellen op +31 (0) 20 6 23 45 96.