Ouders

Jong&Out is in 2007 opgericht door enthousiaste lesbische, homo, bi en transgender en intersekse (ookwel: LHBTI) jongeren die zelf meetings organiseerde en een forum beheerden. Nu is Jong&Out een online gemeenschap en waar elke dag jongeren samenkomen en nieuwe mensen ontmoeten. Jong&Out organiseert ook meetings door het hele land en online.

COC Nederland ondersteunt Jong&Out bij het mogelijk maken van de website en het begeleiden en trainen van de vrijwilligers.

Veiligheid en privacy

Jong&Out is een veilige omgeving waar jongeren, ongeacht seksuele oriƫntatie en genderidentiteit, met elkaar kunnen praten over coming-out, problemen die ze tegenkomen als LHBTI-er, liefde en relaties of over wat hen bezighoudt. De Jong&Out website en meetings zijn uitsluitend toegankelijk voor jongeren tot en met 18 jaar.

De ID-check

De veiligheid van jongeren is van groot belang, daarom hechten we er veel waarde aan dat de Jong&Out website alleen toegankelijk is voor jongeren tot en met 18 jaar oud.

We bevestigen de leeftijd van de jongere door middel van het controleren van een legitimatiebewijs. Zo weten we zeker dat het de jongere is die zich aanmeldt en dat geen ongewenste gasten toegang krijgen tot Jong&Out. De gegevens zullen nadat het account bevestigd is direct vernietigd worden. 

We raden jongeren altijd aan veilig een foto te maken van hun document aan de hand van richtlijnen van de overheid. In deze videoleggen we uit hoe het proces precies verloopt.

Profiel van uw kind

Uw kind heeft volledige controle over welke informatie ze tonen op hun profiel. Een herkenbare profielfoto is niet vereist en het gebruik van schuilnamen is toegestaan.

Meetings

Door het hele land worden Jong&Out meetings georganiseerd, dus ook bij u in de buurt. Deze meetings zijn onder begeleiding van ten minste twee volwassen vrijwilligers; elke begeleider is in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Tijdens Jong&Out activiteiten wordt er geen alcohol geschonken en is er altijd plek voor ouders om bij elkaar te komen. U bent dus van harte welkom om met de begeleiders kennis te maken. De meeting omvat laagdrempelige en gezellige activiteiten. Denk hierbij aan spelletjesmiddagen, diverse creatieve workshops of samen iets koken of bakken. 

Let op: Jong&Out is geen praatgroep en biedt geen professionele ondersteuning bij persoonlijke problemen. Jong&Out begeleiders kunnen leden met vragen wel doorverwijzen naar een andere instantie.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Jong&Out? U kunt e-mailen naar info@jongenout.nl of COC Nederland tijdens kantooruren bellen op 020-6234596

Overige vragen

Heeft u nog andere vragen of zoekt u hulp voor uzelf of uw kind? Neem dan een kijkje op de website van Iedereen Is Anders. U vindt hier veel handige tips om uw kind te ondersteunen als deze vragen hebben over hun eigen seksuele oriƫntatie, genderidentiteit of geslachtskenmerken.