Vacature: promotie en begeleider in Amsterdam

COC Amsterdam is per direct op zoek naar een nieuwe begeleider (functie promotie en begeleider meetings) voor Jong&Out Amsterdam (vrijwilliger)! Lijkt je dat wat?

TAAKOMSCHRIJVING

Jong&Out is in 2007 ontstaan door een groep van enthousiaste lesbische, homo-, bi- en transgender-jongeren (LHBT-jongeren) die zelf meetings organiseerde en een forum beheerde. Inmiddels is Jong&Out (J&O) uitgegroeid tot een online community met meer dan 3.500 leden en vinden er op meer dan zestien plekken in Nederland één keer per maand meetings plaats. COC Nederland ondersteunt Jong&Out bij het mogelijk maken van de website en het begeleiden en trainen van de vrijwilligers.

De meetings vinden plaats bij de lokale COC’s of andere LHBT-organisaties en zijn bedoeld om gelijkgestemde jongeren op een gezellige manier te ontmoeten. Bij J&O zijn geen hulpverleners actief, het doel van de meeting is vooral ontmoeten. De meetings zijn altijd onder begeleiding van ten minste twee volwassen begeleiders, beide in bezit van een recente Verklaring Omtrent Gedrag. Deze begeleiders hebben hun eigen taken in het voorbereiden en organiseren van de meetings.

WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG?

We zoeken op dit moment iemand die het leuk vindt om zich samen met een enthousiaste collega bezig te houden met onze sociale mediakanalen Jij bent (online) aanspreekpunt voor de jongeren die de meetings bezoeken of mogelijk willen bezoeken. Daarnaast begeleid je minimaal 6x per jaar een meeting.

Jouw aanspreekpunt is de teamleider J&O Amsterdam

WAT VOOR SCHOLING KRIJG JE AANGEBODEN?

Nader te bepalen. Zo zijn er, in overleg, verschillende cursussen te volgen via Vrijwilligeracademie Amsterdam.

WAT KRIJG JE ER VOOR TERUG?

  • Werken in een enthousiast team
  • Vrijwilligerscontract
  • Verzekering
  • Reiskostenvergoeding
  • Aantal keer per jaar vrijwilligersevenementen
  • Waardering van de jongerengroep!

WAT IS DE MEERWAARDE VAN DIT VRIJWILLIGERSWERK?

Je vervult een belangrijke functie binnen dé belangenbehartigende organisatie voor LHBT-ers in (groot) Amsterdam. Door bij J&O te werken biedt je jongeren een veilige plek waar ze op een gezellige manier gelijkgestemden kunnen ontmoeten. Daarnaast ben je welkom bij onze vrijwilligersactiviteiten!

WERKTIJDEN

  • Online: plaatsen van berichten op de sociale media kanalen (1-2 keer per week)
  • Overleggen binnen ons COC of bij COC-Nederland
  • Eerste zondag van de maand: jongerenmeeting

HOE KOM JE IN AANMERKING?

Neem contact op met de ons team in Amsterdam via: jongenout@cocamsterdam.nl.